home

 

Latitudine 0o si Arhipelagul "lui Charles Darwin"

 

ECUADOR - GALAPAGOS - COLUMBIA

 

Quito - Parcul National Cotopaxi - Galapagos: Insula Baltra - Insula San Cristobal -Insula Lobos - Insula Santa Cruz - Guayaquil - Bogota - Pereira -

Valle de Cocora - Salento - Cartagena

 

Va invitam intr-una dintre cele mai fascinante tari ale Americii Latine, intr-un itinerariu pe care de-a lungul anilor l-am cizelat cu atentia cu care numai niste adevarati pasionati de calatorii stiu sa o faca. A rezultat un periplu care imbina mostenirea incasa a fabuloaselor sale orase cu plusul de credinta si rafinament adaugat de colonizarea spaniola, o aventura pe care cu greu o veti uita. De la superba sa capitala Quito, Parcul National Cotopaxi, continuand cu Arhipelagul Galapagos, un loc unic in lume, faimos datorita bogatiei faunei salbatice, de o diversitate uimitoare, principala sursa de inspiratie pentru celebra "Origine a speciilor", arhipelag despre care Charles Darwin spunea ca "nici un epitet nu este suficient de graitor pentru a descrie senzatiile de delectare pe care le traiesti aici". Aventura noastra latino va continua in Columbia, cea care poarta numele exploratorului care a descoperit fara sa stie continentul american. Desi mult timp asociata cu rafuielile teribilelor carteluri, Columbia este in acelasi timp si cea care l-a dat lumii pe parintele realismului magic Gabriel Garcia Marquez dar ne si bucura cu sortimentele de cafea. Topografia incredibil de variata, vegetatia luxurianta, peisajele extraordinare a zonelor inalte si minunile marii Caraibilor, padurile de mangrove, lagunele cu apa cristalina, plajele salbatice, adevarate colturi de rai, va asteapta sa le descoperiti, ghizii locali sa va bucure cu povesti, iar localnicii va asteapta sa le savurati adevarata cafea columbiana, in tara ei de origine.

 

Perioada: 03.07 - 17.07.2024

 

Ziua 1 / 03.07.2024: Bucuresti - Amsterdam - Quito

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 05:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (07:00 / 08:55), de unde se va pleca cu zborul KL 751 (09:50 / 14:35) spre Quito, cea mai veche capitala sud-americana, oras fondat in anul 1534 pe ruinele unei vechi asezari incase, situat la 2.800 m altitudine, primul oras din lume intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Asezat la poalele vulcanului Pichincha, intr-o vale manoasa a Anzilor, pastreaza aparenta unui oras colonial construit pe principiul unei piete centrale inconjurata de piatete, gradini si stradute inguste pavate cu piatra. Arhitectura spaniola in stilul baroc, caracteristica orasului, este prezenta prin numeroase cladiri importante precum catedrala din sec. al XVII-lea, biserici si manastiri stravechi. intalnire cu reprezentantul local si transfer pentru cazare la Hotel Ikala Quito 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 04.07.2024: Quito

Mic dejun. Dimineata va debuta cu turul panoramic al orasului Quito in timpul caruia vom putea admira arhitectura spaniola in stilul baroc, caracteristica capitalei, prezenta prin numeroase cladiri importante precum catedrala din sec. al XVII-lea, biserici si manastiri stravechi. Turul panoramic va include Biserica Guapulo, Gran Colombia Avenue, San Juan Mirador, de unde vom avea o minunata priveliste asupra orasului, Piata Independentei, unde vom putea admira Catedrala, Palatul Guvernului, Palatul Arhiepiscopal si statuia Maresalului Sucre. Turul va continua cu vizitarea Bisericii Iezuite La Compañía, unul dintre cele mai bogate si mai impresionante temple din America de Sud, un exemplu magnific de abilitate artistica a artizanilor ecuadorieni, care se reflecta in numeroase picturi si basoreliefuri ale faimoasei Scoli de Arta din Quito si in sculpturile sofisticate ale altarelor, acoperite in intregime cu foite din aur. Vom vizita apoi Biserica San Francisco, construita in sec. al XVII-lea, dupa care vom urca pe Varful Pancecillo, un "deal" de origine vulcanica, cu inaltimea de 3.000 m, unde se afla statuia Fecioarei Maria. Dupa pauza de pranz ne vom deplasa in continuare catre Monumentul Ecuatorial, situat la latitudinea de 00'.00', care marcheaza pozitia geodezica a Ecuatorului, prilej unic de a ne afla in cele doua emisfere in acelasi timp. La distanta de cateva minute este Ecuatorul real, asa cum a fost masurat prin Sistemul de Pozitionare Globala (GPS) si tot aici vom vizita Muzeul in aer liber Ini Nan, loc in care vom putea participa la diferite experimente distractive, care pot avea loc numai aici, cum ar fi cel de a putea tine in echilibru un ou pe varfurile degetelor. Ne vom indrepta apoi catre cel mai nou punct de atractie: "Teleferico", cu care vom face o "plimbare" deasupra orasului si imprejurimilor, ajungand pana la altitudinea de 4.050 m. Din teleferic vom putea observa cele 14 varfuri ale Anzilor numite si "Magistrala Vulcanilor". Ziua se va incheia cu o vizita la o piata de obiecte artizanale, locul ideal pentru a cumpara suveniruri pentru cei dragi. Cazare in Quito la Hotel Ikala Quito 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 05.07.2024: Quito - Parcul National Cotopaxi - Quito

Mic dejun. Ne vom indrepta spre Parcul National Cotopaxi unde se afla Vulcanul Cotopaxi, cel mai inalt vulcan activ din lume. Aceasta zi va fi una de exceptie deoarece vom trai o experienta unica, incercand sa ne apropiem cat mai mult de varful vulcanului Cotopaxi care are o inaltime de 5.897 m. Vom avea prilejul de a vizita Muzeul Sucre, unde vom afla lucruri interesante despre flora si fauna parcului, precum si despre ariile protejate ale acestuia. Drumetia prin parc ne va duce spre Laguna Limpiopungo, renumita pentru fauna si flora locala, in special pentru vegetatia tipica zonei, numita "paramo". Pentru cei ce doresc si daca vremea va permite, drumul va continua pana la altitudinea de 4.500 m, de unde se vede refugiul Jose Rivas, situat la 4.800 m altitudine, aceeasi pe care o are Montblanc, cel mai inalt varf din Europa. intoarcere pentru cazare in Quito la Hotel Ikala Quito 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 06.07.2024: Quito - Galapagos: Insula Baltra - Insula San Cristobal

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Galapagos, arhipelag format din 13 insule principale si 6 insulite, situat la 1.000 km vest de continentul sud-american, care, impreuna, cumuleaza aprox. 50.000 km² de ocean. Acest arhipelag este un loc unic in lume, faimos datorita bogatiei faunei salbatice de o diversitate uimitoare, care a stat la baza cercetarilor lui Darwin, materializate in Teoria Selectiei Naturale. Dupa aterizarea pe Insula Baltra vom fi condusi in zona de tranzit unde vom prezenta pasapoartele si vom achita taxa de 120 usd pentru intrarea in Parcul National Galapagos (singura forma de plata acceptata este cash, la fata locului). intalnire cu reprezentantul local ne vom deplasa cu vaporul spre Insula San Cristobal. Transfer in Puerto Baquerizo Moreno, unde vom vizita Centrul de Interpretare, excelent mod de a cunoaste istoria naturala a acestui arhipelag fabulos: originea vulcanica a insulelor, indepartarea lor de continentul sud-american, curentii marini care scalda tarmurile insulelor arhipelagului, speciile care populeaza insulele si apele arhipelagului, colonizarea arhipelagului si principalii vizitatori ai acestui taram fascinant. Ne vom indrepta apoi spre Cerro Tijeretas, care este locul ideal pentru a observa doua tipuri de cuiburi de fregate. in timpul acestei excursii, doritorii vor putea practica si snorkeling. Vom reveni la Puerto Baquerizo Moreno pentru cazare la Hotel Arena Blanca 3* superior (sau similar 3* superior).

Ziua 5 / 07.07.2024: Galapagos: Insula San Cristobal - Insula Lobos - Insula San Cristobal

Mic dejun. Plecare catre Insula Lobos, denumita si Insula leilor de mare, o mica si pitoreasca insula situata la aprox. 40 de minute distanta de Puerto Baquerizo Moreno, unde o sa petrecem toata ziua. Transfer cu barca, calatorie ce ne va oferi posibilitatea de a observa salbaticia insulei. Ne vom putea plimba pe frumoasa insula, unde vom observa diverse pasari, precum fregatele, sau pasarile Sula Nebouxii, cu ciocul si picioarele albastre, o colonie de lei de mare si iguane marine. Dupa dejun (inclus), vom avea posibilitatea de a face snorkeling intr-un golf mic si de a inota cu leii de mare, intotdeauna foarte jucausi si curiosi cu vizitatorii lor. Totodata, s-ar putea sa avem sansa de a vedea diverse specii de pesti si, daca aveti noroc, chiar si testoase de mare. La intoarcerea spre Puerto Baquerizo Moreno, vom face un stop pe idilica plaja Playa Ochoa. Vom putea explora in continuarea zilei Insula San Cristobal, cu ale sale plaje si golfuri mici, bucurandu-ne de peisajele extraordinare ale insulei. Cazare la Hotel Arena Blanca 3* superior (sau similar 3* superior).

Ziua 6 / 08.07.2024: Galapagos: Insula San Cristobal - Insula Santa Cruz

Mic dejun. Transfer catre Insula Santa Cruz unde vom vedea partea inalta a insulei indreptandu-ne spre Puerto Ayora, cel mai important oras din arhipelag. Dupa dejun vom pleca spre cea mai frumoasa plaja din Galapagos, Tortuga Bay. Ne vom deplasa cu masina pana la intrarea in Tortuga Bay - Golful Testoaselor Uriase, unde vom face o plimbare pe jos de aprox. 30 de minute (aprox. 2 km), timp in care ne vom bucura de peisajele exotice si de diferitele specii de pasari existente in aceasta zona. Daca norocul ne va surade, vom putea admira pelicani, pasari flamingo si iguane marine. Plaja cu nisip alb de aici este considerata de multi ca fiind cea mai frumoasa din intreg arhipelagul. Numele ei provine de la broastele testoase care ajung aici pentru a-si depune ouale. in continuarea zilei vom vizita Centrul de Cercetare Charles Darwin din Puerto Ayora, unde va veti putea face o imagine de ansamblu in ceea ce priveste evolutia faunei si florei arhipelagului de-a lungul timpului si unde este cel mai potrivit loc pentru a observa broastele testoase de uscat. Aici oamenii de stiinta din intreaga lume isi desfasoara cercetarile in domeniul biologiei si realizeaza proiecte de conservare a speciilor. Cazare la Hotel Mainao 3* superior (sau similar 3* superior).

Ziua 7 / 09.07.2024: Galapagos: Insula Santa Cruz - Insula Baltra - Guayaquil

Mic dejun. Deplasare catre Insula Baltra pentru zborul spre Guayaquil, unde dupa sosire, vom face un tur panoramic al capitalei economice a Ecuadorului, cel mai mare si mai cosmopolit dintre orasele ecuadoriene, prilej cu care vom vedea cartierul vechi Las Penas, Malecon 2000, Palacio Municipal, Mercado Artesanal si Parque Central. Cazare la Grand Hotel Guayaquil 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 10.07.2024: Guayaquil - Bogota

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bogota, capitala Columbiei, cu 9 milioane de locuitori, situata la altitudinea de 2.640 m, in regiunea andina. Orasul fondat in anul 1538 de catre spanioli si de-a lungul epocii coloniale a avut un rol important in regiune, fiind capitala Viceregatului Noii Granada, a Columbiei Mari si in prezent a Republicii Columbia. Transfer pentru cazare la Hotel EK 5* (sau similar 5*).

Ziua 9 / 11.07.2024: Bogota

Mic dejun. in prima parte a zilei vom explora Bogota, printr-un tur panoramic si pietonal care va include La Candelaria, partea veche a orasului, cu parcuri pitoresti, cu case coloniale pictate in culori pastelate, cu ferestre din otel si usi solide din lemn. Vom ajunge in Piata Bolivar, dominata de statuia lui Simon Bolivar, unde se afla Catedrala si principalele cladiri istorice precum Palatul Narino, sediul presedintelui Columbiei, Biserica El Sagrario, Muzeul Santa Clara, Casa de los Comuneros, Capitoliul, sediul congresului columbian si Biserica del Carmen. Vom vizita in continuare Muzeul Botero, care adaposteste sculpturi si tablouri ale artistului, precum si lucrari ale altor artisti, cum ar fi Pablo Picasso, Miro, Degas Edgar sau Claude Monet. Vom vizita Muzeul Aurului, care gazduieste cea mai mare colectie de artefacte prehispanice din lume, cu aprox. 38.000 de exponate, printre care si o importanta colectie de arta precolumbiana a aurului. in continuarea zilei ne vom aventura intr-un "zbor" cu telefericul pe Muntele Monserrate, plutind deasupra orasului pana la o inaltime de 3.190 m, pe Cerro de Monserrate, cea mai buna ocazie de a admira panorama uimitoare a metropolei. Colina era considerata sacra in perioada precolumbiana de catre indigenii Muisca, astfel ca in sec. al XVII-lea a fost ridicata o biserica, vizitata de atunci pana in prezent de o multime de pelerini. Cazare in Bogota la Hotel EK 5* (sau similar 5*).

Ziua 10 / 12.07.2024: Bogota - Pereira (zona cafelei)

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Bogota pentru plecarea spre Pereira oras care face parte din zona celebra pentru productia de cafea, de fapt un triunghi format de orasele Manizales, Pereira si Armenia, cunoscut ca "Triunghiul Cafelei", ce se intinde pe mai multe provincii ale tarii si care cuprinde o suprafata de aprox. 350.000 de hectare. Aici se produce majoritatea cafelei din Columbia, considerata una dintre cele mai bune din lume. Datorita peisajului splendid oferit de vegetatia luxurianta, de munti si de plantatiile de cafea, insotit de arhitectura traditionala a caselor de teracota, aceasta regiune a fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 2011. Dupa sosirea in Pereira ne vom imbarca in jeep-urile cu care ne vom deplasa spre Finca del Café din Santa Rosa del Cabal, situata la altitudinea de 1500 m, unde vom afla cum se cultiva, se recolteaza, se prelucreaza si se prepara cafeaua. De asemenea, vom avea prilejul de a degusta o cafea de buna calitate, realizata de specialistii columbieni. Dupa incheierea acestui tur vom fi transferati pentru cazare la Hotel Casa San Carlos Lodge 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 13.07.2024: Pereira - Valle de Cocora - Salento - Pereira

Mic dejun. in aceasta zi vom vizita Parcul National Cocora, unde vom vedea copacii nationali, celebrii palmieri de ceara, cei mai inalti palmieri din lume, care pot creste pana la 60 m. O plimbare printre acesti palmieri speciali, invaluiti deseori de valuri de ceata, care dau un aer mistic vaii, va fi o experienta de neuitat. Situat in zona centrala muntoasa, parcul se intinde pe mai bine de 590 km², iar climatul specific al padurii de nori este favorabil dezvoltarii unei largi biodiversitati. in arealul parcului numit si Parque Nacional de Los Nevados se gasesc numeroase specii de flora si fauna, parte dintre ele endemice, cum ar fi palmierul de ceara, papagalul galben urecheat, lenesul, tapirul de munte, pasarea guan sau colibri. Ne vom indrepta apoi spre frumosul orasel Salento, specific regiunii de cultivare a cafelei, ce si-a pastrat o mare parte din vechiul farmec, unde vom putea admira arhitectura traditionala colorata, numita bahareque, care se imbina armonios cu modul de viata relaxat al localnicilor. Dupa dejun, vom avea ocazia de a cumpara suveniruri si de a afla amanunte despre Camino Real, care face parte din drumul care trece prin America de Sud si se termina in Venezuela. Cazare la Hotel Casa San Carlos Lodge 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 14.07.2024: Pereira - Cartagena

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Cartagena, "perla coloniala" a Americii de Sud, oras inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, situat pe tarmul Marii Caraibilor, in trecut fiind unul dintre primele sanctuare ale sclavilor eliberati din America. Cazare la Hotel Ermita Tribute by Marriott 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 15.07.2024: Cartagena

Mic dejun. in prima parte a zilei vom face insotiti de ghidul local un tur al orasului Cartagena, care va debuta cu vizitarea Fortului San Felipe, a carui cetate puternica construita in sec. al XVII-lea domina imaginea orasului si a Manastirii La Popa, situata pe o colina, de unde vom avea o priveliste superba asupra orasului, a marii si asupra unuia dintre cele mai importante porturi de la Marea Caraibilor. Deoarece din Cartagena era expediata "prada" spaniolilor catre Europa, comorile inestimabile ale incasilor, aurul si argintul adus din minele din Peru si Bolivia, au devenit tinta sigura pentru pirati, motiv pentru care orasul s-a dezvoltat in interiorul unei fortarete. in continuarea zilei vom face o plimbare in partea veche a orasului, prin labirintul stradutelor din interiorul fortaretei care pastreaza inca ceva din misterul povestilor cu piratii de odinioara, prilej de a admira conacele sale magnifice, Turnul cu Ceas considerat in trecut poarta principala de intrare in cetate, situat intre Plaza de Independencia si Plaza de los Coches, Parque Bolivar, Las Bovedas, Plaza Santo Domingo, Plaza de la Aduana, Biserica Iezuita si Manastirea San Pedro Claver. Cazare la Hotel Ermita Tribute by Marriott 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 16.07.2024: Cartagena - Amsterdam

Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale pana la ora transferului la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 749 (18:00 / 10:50).

Ziua 15 / 17.07.2024: Amsterdam - Bucuresti

Sosire la Amsterdam la ora 10:50, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul KL 1375 (13:35 / 17:20).

 

TARIF: 2580 EURO + 2970 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 840 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de 15 turisti; pt. 10-14 turisti, tariful se va majora cu 190 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Amsterdam - Quito si Cartagena - Amsterdam - Bucuresti cu compania KLM

- transport continental cu avionul pe rutele: Quito - Galapagos si Galapagos - Guayaquil cu compania Latam Airlines

- transport continental cu avionul pe rutele: Guayaquil - Bogota, Bogota - Pereira si Pereira - Cartagena cu compania Avianca

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 13 nopti cazare in hoteluri de 5*, 4* si 3* superior

- mesele mentionate in program: 13 mic dejunuri, 3 dejunuri

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele si parcurile mentionate in program

- tur panoramic si pietonal in Quito, Bogota si Cartagena cu ghid local

- vizitarea Muzeului in aer liber Ini Nan de la Ecuator si a Monumentului Ecuatorial

- bilet la telecabina "Teleferico" din Quito cu care se va urca pana la 4050 m

- urcare pe Vulcanul Cotopaxi si vizitarea Muzeului Sucre

- vizita la Centrul de Interpretare de pe Insula San Cristobal din Galapagos

- excursie la Insula Lobos din Galapagos

- excursie la Tortuga Bay - Golful Testoaselor Uriase de pe Insula Santa Cruz din Galapagos

- vizita la Centrul de Cercetare Charles Darwin de pe Insula Santa Cruz din Galapagos

- tur panoramic al orasului Guayaquil cu ghid local

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica (taxa de iesire din Quito: 20 usd/pers. care se va achita numerar, la fata locului)

- taxa de intrare in Parcul National Galapagos: 120 usd/pers. (se va achita numerar, la fata locului)

- bacsisuri: 70 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- PASAPORTUL electronic sau PASAPORTUL simplu valabil cel putin 6 luni de la data incheierii calatoriei; nu se accepta PASAPORTUL temporar

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>